Receptai ♥

Beatos naminiai kibinai

Reikės
  • Tešlai reikės:
  • 350 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 160 ml 30 proc. riebumo grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio viršui patepti
  • Įdarui:
  • apie 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2-3 porų
  • džiovintų smulkintų lauro lapų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • ryšelio krapų
  • ryšelio petražolių
  • 2 valg. šaukštų 30 proc. riebumo grietinės
Gaminame kibinų tešlą:
  1. Miltus suberiame į dubenį ir įtarkuojame į juos šaltą sviestą.
  2. Įtarkuotą sviestą šiek tiek patriname ir pasmulkiname pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius. (Jeigu turime virtuvės kombainą, galime supaprastinti šią užduotį tiesiog sudėdami į jį gabaliukais supjaustytą labai  šaltą sviestą, suberdami miltus ir leidžiant kombainui keletą minučių viską pasmulkinti).
  3. Į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdedame keletą žiupsnelių druskos ir išmaišome šaukštu.
  4. Kiaušinį paplakame su grietine ir supilame į tešlą.
  5. Viską suspaudžiame į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla netaptų per kieta.
  6. Duodame tešlai pailsėti šaldytuve apie valandą.
Gaminame įdarą:
  1. Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Itin smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišome į mėsą.
  3. Įberiame porą žiupsnelių smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei nepagailime druskos.
  4. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkome.
Gaminame kibinus:
  1. Iš šaldytuvo ištraukiame tešlą, leidžiame jai apie 15 minučių atšilti.
  2. Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Jei tešla labai limpa, kočiodami galime pabarstyti daugiau miltų, ne per daug – tik tiek, kad tešla neliptų.
  3. Dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome.
  4. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu patepame kiekvieno kibino paviršių.
  5. Paruoštus kibinus dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą, šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio ir dydžio. SKANAUS!





Tobulo katleto receptas:

•Faršas , 800 gramų 
•Kiaušinis , 1 vienetas 
Niamka
•Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis 
•Džiūvėsėliai , 300 gramų 
•Bulvės , 5 vienetai 
•Paprika , 1 vienetas 
•Druska , 1 arbatinis šaukštelis
•Sviestas , 50 gramų 
•Pienas , 100 mililitrų 
•Svogūnas , 1 vienetas  

•Į faršą įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių, džiūvesėlių, svogūną ir viską sumaišyti. Kepame keptuvėje. Bulves nuskutame, nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai bulvės išverdą, nusunkiame. Pieną užkaitiname. Bulves sugrūsti grūstuve, įdėti sviestą ir supilus pieną viską išmaišyti. Bulvių košę patiekti su kotletais.
Į faršą įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių, džiūvesėlių, svogūną ir viską sumaišyti. Kepame keptuvėje. Bulves nuskutame, nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai bulvės išverdą, nusunkiame. Pieną užkaitiname. Bulves sugrūsti grūstuve, įdėti sviestą ir supilus pieną viską išmaišyti. Bulvių košę patiekti su kotletais.

Daugiau: http://spice.tv3.lt/receptas/saules-kotletai-6096?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt


Faršas , 800 gramų Kiaušinis , 1 vienetas Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis Džiūvėsėliai , 300 gramų Bulvės , 5 vienetai Paprika , 1 vienetas Druska , 1 arbatinis šaukštelis Sviestas , 50 gramų Pienas , 100 mililitrų Svogūnas , 1 vienetas

Daugiau: http://spice.tv3.lt/receptas/saules-kotletai-6096?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Faršas , 800 gramų Kiaušinis , 1 vienetas Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis Džiūvėsėliai , 300 gramų Bulvės , 5 vienetai Paprika , 1 vienetas Druska , 1 arbatinis šaukštelis Sviestas , 50 gramų Pienas , 100 mililitrų Svogūnas , 1 vienetas

Daugiau: http://spice.tv3.lt/receptas/saules-kotletai-6096?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Faršas , 800 gramų Kiaušinis , 1 vienetas Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis Džiūvėsėliai , 300 gramų Bulvės , 5 vienetai Paprika , 1 vienetas Druska , 1 arbatinis šaukštelis Sviestas , 50 gramų Pienas , 100 mililitrų Svogūnas , 1 vienetas

Daugiau: http://spice.tv3.lt/receptas/saules-kotletai-6096?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Faršas , 800 gramų Kiaušinis , 1 vienetas Prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis Džiūvėsėliai , 300 gramų Bulvės , 5 vienetai Paprika , 1 vienetas Druska , 1 arbatinis šaukštelis Sviestas , 50 gramų Pienas , 100 mililitrų Svogūnas , 1 vienetas

Daugiau: http://spice.tv3.lt/receptas/saules-kotletai-6096?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

1 komentaras: