1. Ryžiai su juodosiomis pupelėmis
Šis lengvas patiekalas gali tapti maistingu užkandžiu prieš pietus, arba mažai kaloringa vakariene. Ryžių ir juodųjų pupelių salotose ne daugiau 80 kalorijų (100 g). Viskas, ką reikia padaryti, tai išsivirti rudųjų ryžių ir į juos įmaišyti pavirtų juodųjų pupelių. Galima naudoti žolelių prieskonių. Venkite druskos ir kitų nenatūralių prieskonių. Šios salotos gali atstoti bulves taip pat tapti nuostabiu garnyru prie bet kokio kepsnelio ar daržovių.
2. Krevetės
Prireiks agurkų, pomidorų, raudonųjų svogūnų ir salotų lapų. Viską supjausčius ir sumaišius dubenyje su šaukštu alyvuogių aliejaus, beliks įdėti kelias krevetes.
Šiose salotose bus tik 73 kalorijos.
3. Tuno salotos su krapais
Tunas – labai maistingas. Ši žuvis neriebi ir nekaloringa. Prireiks krapų, svogūnų, 1 šaukštelio neriebaus majonezo ir tunų.
Salotos itin sočios ir labai nekaloringos. Jose – tik 50 kalorijų.
4. Pomidorų sriuba
Pasigaminkite gurmanišką pomidorų sriubą. Jai prireiks sutrinti porą pomidorų, įdėti saują ryžių, pagardinti žolelėmis ir virti kol suminkštės kruopos.
Kad būtų skalsiau, įpilkite šiek tiek apelsinų sulčių ir pabarstykite cinamono. Tai – tikrai unikali sriuba, kuri patiks gurmanams. Sriuboje – ne daugiau 70 kalorijų.
5. Agurkų ir svogūnų salotos
Siekiant atsikratyti papildomų kilogramų, svarbu, kad kuo daugiau raciono sudarytų salotos, daržovės ir vaisiai.
Labiausiai kalorijas degina svogūnai ir agurkai. Šias daržoves virškinant išskiriama šiluma ir deginami riebalai.
Agurkų ir svogūnų salotose gausu vitaminų ir antioksidantų. Viena šių salotų porcija turi ne daugiau kaip 7 kalorijas.
6. Trintų žiedinių kopūstų ir svogūnų košė
Joje – vos 48 kalorijos. Viskas, ką turite padaryti tai išvirti žiedinius kopūstus, juos sutrinti ir sumaišyti su pakeptais svogūnais. Teliks košę pagardinti prieskoniais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą